Milieubewustzijn

The Story of Stuff - Annie Leonard

Wij lazen het boek "THE STORY OF STUFF" van Annie Leonard en vinden het een echte aanrader. Dit vlot geschreven boek beschrijft waar de grondstoffen voor onze 'spullen' vandaan komen en hoe de productie-, distributie-, consumptie- en verwerkingsprocessen van onze spulletjes verlopen. Het boek gaat ook dieper in op het gegeven dat ons koopgedrag op slinkse wijze op peil wordt gehouden.

Je kan als voorproefje de de gelijknamige videopresentatie al bekijken op de PUC website, maar zoals dat steeds gaat: het boek is beter dan de film en gaat veel dieper in op het thema.

 

Opgepast! PUC verkoopt dit boek niet, maar het is te verkrijgen “in de betere boekhandel” of online op de Proxisazur website. De uitgeverij van de Nederlandse versie is A.W. Bruna.

Hoe onze obsessie met 'spullen' onze planeet, onze samenleving en onze gezondheid uitput - en een visie op verandering:

Een interessante 20 minuten durende presentatie. De presentatie volgt 'het productieproces' en start bij het verkrijgen van de ‘natural resources’ en doorloopt de cyclus (productie-distributie-consumptie) met als slot de verwerking van (al) dit afval.

Het geeft een inzicht in de problemen die het (huidige) productieproces veroorzaakt en geeft een beeld van de effecten van de consumptiemaatschappij.

 

Afdrukken

News portal

Copyright 2016 - PUC (Pro Used Computers). Alle rechten voorbehouden.
Ontwikkeling en integratie door FERENTIS - advies digitale media en online communicatie.