Support & Downloads

Voor bijna iedere PC toepassing is wel gratis software te vinden. Van de beste gratis software die te verkrijgen is, wordt hier een handig overzicht gegeven.

Open Office

OpenOffice.org is een volwaardig kantoorpakket inclusief een tekstverwerker, presentatie- en spreadsheet applicaties. OpenOffice.org is open source software en kunt u dan ook gratis downloaden.
Het voordeel van OpenOffice.org is dat het kan omgaan met normale Word, Excel en PowerPoint documenten, u kunt dus bestanden gemakkelijk uitwisselen met mensen die gebruik maken van Microsoft Office. Verder bevat het alle basis en veel van de uitgebreide functies die u zoekt in een Office pakket.

download Open Office

AVG Free Edition Anti-Virus

AVG Free Edition is zeer populaire antivirus software. AVG Free Edition is onbeperkt gratis te gebruiken door particuliere gebruikers. Snelle virus updates zijn beschikbaar, waardoor u altijd beschikt over de beste bescherming van uw computer. Dit freewareprogramma van AVG zal uw systeem niet of nauwelijk vertragen omdat het weinig computergeheugen gebruikt.

download AVG

Mozilla Firefox

De meest populaire browser naast Internet Explorer is Firefox. Firefox is opensource software en daarom voor iedereen gratis te downloaden. Het bijzondere aan Firefox is de zeer grote hoeveelheid plugins die u ook gratis kunt downloaden en die extra functionaliteit aan uw browser toevoegen.

download Open Office

VLC/VIDEOLAN

VLC media player is een open source mediaspeler die heel veel codecs ondersteunt. U kunt hier dus nagenoeg alle audio- en videobestanden mee afspelen. VLC behoort tot de meest populaire mediaspelers omdat deze bijna elke geluids- of videobestand correct kan weergeven.

download VLC

Adobe PDF Reader

PDF-bestanden makkelijk weergeven en afdrukken en er probleemloos met anderen aan werken met de gratis Adobe Reader. Adobe Reader is de wereldwijde standaard voor het delen van elektronische documenten. Het is de enige PDF-bestandsviewer waarin u alle PDF-documenten kunt openen en ermee kunt werken. Gebruik Adobe Reader om Adobe PDF-bestanden weer te geven, te doorzoeken, digitaal te ondertekenen, te verifiëren, af te drukken en eraan samen te werken.

download Adobe PDF Reader

Foxit PDF Reader

Foxit PDF-reader is gratis PDF-lezersoftware. Het voordeel van dit programma boven Adobe Reader is dat het heel weinig ruimte nodig heeft op de harde schijf.
Het totale programma is maar 1.5 megabyte groot en het vergt weinig van het geheugen van uw PC om dit programma te draaien. Voor wie Adobe Reader te traag en te log is is Foxit Reader een goed alternatief.
Let op: met Foxit PDF Reader kunt u dus alleen PDF bestanden lezen en niet maken, daarvoor kunt u één van de andere besproken PDF-tools gebruiken.

download Foxit

CUTE PDF writer

Cute PDF writer is een PDF writer waarmee u documenten zoals Word of Photoshop bestanden kunt opslaan als PDF bestand. Cute PDF writer is freeware voor persoonlijk EN commercieel gebruik.
In tegenstelling tot veel andere gratis PDF writers zet Cute PDF geen ongevraagde watermerk in uw PDF bestanden en geeft het geen irritante reclame POP-ups weer.
Cute PDF writer installeert zichzelf als een virtuele printer, dit betekent dat u om een bestand om te zetten naar PDF alleen op print hoeft te drukken en de Cute PDF virtuele printer hoeft te selecteren. Vervolgens zal Cute PDF het bestand opslaan in PDF formaat op de harde schijf van uw PC.

download Cute PDF writer

Zomer Van Antwerpen is heel tevreden over de samenwerking met PUC. Ze hebben een uitstekende dienstverlening, degelijk materiaal en ze denken mee op maat.
Bedankt voor de samenwerking!

Zomer Van Antwerpen

Al meer dan 10 jaar schaffen we onze schoolcomputers bij PUC aan. Ondertussen draaien er al meer dan 200 pc's in onze lagere scholen en in het secundair. We hebben ervaren dat PUC degelijke toestellen levert die nog enkele jaren goed werk leveren in onze klassen. We hebben ons nog nooit beklaagd over de vlotte samenwerking. No nonsense, daar houden we van...

Marc VerbovenSint-Agnesinstituut, middenschool en lagere school