Jouw oude IT-materiaal voor het goede doel

giveITaway, used IT for rare diseases

Zie jij soms afgedankt IT-materiaal ‘rondhangen’ in jouw bedrijf?

Dan weet je wellicht dat het voornemen ‘om er ooit nog iets nuttigs mee te doen’ zelden tot uitvoering  komt. De oplossing? Schenk het IT-materiaal dat je niet meer nodig hebt aan ‘give IT away’. Een gouden zet voor het milieu en voor alle mensen in België met een zeldzame ziekte!

Give IT Away
 • Welk IT-materiaal komt in aanmerking?

  Grote partijen desktops, laptops, servers, netwerkinfrastructuur …

 • Wat gebeurt er met het IT-materiaal dat jij schenkt?

  Een gespecialiseerde firma haalt het gratis op en verwijdert vakkundig alle data. Wat nog bruikbaar is, wordt verwerkt in tweedehandscomputers.
  Wat niet meer bruikbaar is, wordt zorgvuldig
  gesorteerd voor recyclage volgens de strengste milieunormen.

 • Wat is de winst voor het milieu?

  De productie van nieuw IT-materiaal verslindt gigantisch veel energie en grondstoffen. Gooi je dat materiaal na gebruik gewoon weg, dan komt daar nog een afvalprobleem bovenop. Geef jij je IT-materiaal een tweede leven, dan spaar je energie en grondstoffen én verklein jij de elektronische afvalberg.

 • Wat is de winst voor je medemens?

  Het bedrijf dat jouw IT-materiaal verwerkt en daarna verkoopt, schenkt de winst aan RaDiOrg, de Belgische koepelvereniging voor mensen met een zeldzame ziekte.

 • Wat is de winst voor je bedrijf?

  Door je IT-materiaal aan ‘giveITaway’ te schenken, toont je bedrijf zich milieubewust en sociaal betrokken. Een engagement dat jouw klanten, medewerkers en andere stakeholders zeker zullen appreciëren en dat een prominente plaats verdient in jouw corporate social responsibility-strategie en -communicatie.

Wil je IT-materiaal schenken of heb je vragen over dit project?

Bel Gert De Schutter op 0496 30 58 09