Geef uw computers een tweede leven

Wat doet u als bedrijf of organisatie met ongebruikt of defect IT-materiaal? In een kast of magazijn stof laten vergaren? Wachten tot het volstrekt waardeloos is? Dumpen in de afvalcontainer? Of gaat u voor een alternatief dat tien keer milieuvriendelijker is? Dan moet u bij PUC zijn: wij ontfermen ons over al uw ongebruikt IT-materiaal: computers, monitors, servers, hubs, …

Hoe gaan we te werk?

We bekijken samen welke computers u in huis heeft

PUC ontfermt zich op eenvoudig verzoek over al uw ongebruikt IT-materiaal: alles waar u vanaf wil, voeren wij graag voor u af. Eenvoudig en snel. Zelfs met defecte of beschadigde apparatuur weten wij raad. U blijft nergens mee zitten. Verwittig PUC en voor u het weet, heeft u weer een ding minder om u zorgen over te maken.

We verwijderen al uw gegevens

Het laatste wat u wil meemaken is dat niet alleen uw oude IT-toestellen de deur uitgaan, maar ook gevoelige bedrijfsinformatie. PUC verwijdert alle, maar dan ook alle gegevens vakkundig. We gaan veel verder dan enkel formatteren of nieuwe besturingssoftware installeren. Als uw afgedankte toestellen bij PUC zijn gepasseerd, mag u er zeker van zijn dat alle bewaarde data finaal vernietigd zijn. Zo weet u zeker dat uw bedrijfsgeheimen nooit in verkeerde handen vallen. En kunnen uw IT-experts met de toekomst van uw bedrijf bezig zijn, in plaats van met het uitwissen van het verleden.

Ook voor defecte apparatuur heeft PUC de meest betrouwbare oplossing. Want zelfs als je een harddisk met een hamer en beitel te lijf gaat, blijven de opgeslagen gegevens vaak nog leesbaar. Onze eigen mensen staan in voor het transport en de verwerking, zodat we het proces van begin tot einde kunnen controleren.

We zorgen voor hergebruik van uw materiaal

U zou uw oude IT-materiaal natuurlijk ook door een afvalverwerkingsbedrijf kunnen laten recycleren. Maar wij zijn er vast van overtuigd dat hergebruik een veel betere oplossing is. Zo stimuleert u duurzaam hergebruik van elektronisch afval, zonder enige twijfel de meest ecologisch verantwoorde oplossing op dit moment (in afwachting van de uitvinding van de bio-afbreekbare pc die op de composthoop kan).

We volgen daarbij de Belgische en Europese wetgeving rond de verwerking van elektronisch afval nauw op de voet. We passen onze werkwijze en procedures voortdurend aan de snel veranderende regels aan. Zo bent u zeker dat uw elektronisch afval conform de meest recente reglementering wordt verwerkt.

Onbruikbaar materiaal recycleren we

Blijkt uw IT-materiaal na grondige controle ongeschikt voor hergebruik? Dan voeren we het vakkundig af naar erkende partners in elektronische afvalverwerking. Die halen het uit elkaar en recycleren de herbruikbare componenten zoals diverse metalen en plastic.

Daarbij zorgt u ook voor werkgelegenheid: opwaardering en hergebruik van computers is vrij arbeidsintensief en creëert nieuwe jobs, ook in de sociale economie.

Op die manier toont u zich aan de buitenwereld als een duurzame en verantwoorde ondernemer, iets waar u terecht trots op mag zijn.

Wij vertellen u waar uw afgedankte computers heen gaan

Als u voor het verwerken van uw oude IT-materiaal op ons vertrouwt, weet u precies welke apparatuur uw bedrijf verlaat en waar het naartoe gaat. U krijgt na afloop een uitgebreide rapportage met alle details van de afgevoerde toestellen, inclusief serienummers en eventuele bedrijfsspecifieke codes. Op die manier is uw hardware-administratie op elk ogenblik perfect up-to-date.

Waarom uw gebruikte computers door Puc laten ophalen?

  • U kunt met ál uw afgedankt IT-materiaal bij PUC terecht
  • Wij zorgen voor de verhuis van uw afgedankte toestellen
  • We verwijderen al uw bedrijfsgegevens
  • We zorgen ervoor dat uw materiaal hergebruikt of gerecycleerd wordt
  • U weet welke toestellen uw bedrijf verlaten
  • U weet waar uw toestellen heen gaan
  • U bent in orde met de regels voor de herwerking van elektronisch afval
  • U krijgt een restwaarde voor uw afgedankte toestellen.