Who the PUC is PUC?

Puc is een milieubewust bedrijf dat sinds 1998 tweedehands computers koopt en verkoopt.

Op zoek naar een goede computer?

In de traditionele computerwinkel kunt u computers kopen die maximum zes maanden geleden gefabriceerd zijn. Maar hoeveel mensen hebben zo’n krachtige computer nodig? Het antwoord: slechts 10 % van de bevolking. Een pc die 3 tot 5 jaar oud is, heeft doorgaans voldoende capaciteit voor alledaags gebruik.

Bij PUC koopt u gebruikte pc’s van A-merken als Lenovo, HP, Dell… Hoogste kwaliteit dus, en krachtig genoeg voor wat u ermee wil doen. En u betaalt een prikje van de originele prijs. Op al onze computers krijgt u garantie:
– 3 jaar voor desktop computers
– 1 jaar voor laptops

Wilt u af van uw huidige computer(s)?

PUC hergebruikt uw afgedankte computers en computeronderdelen. Door uw oude materiaal aan PUC toe te vertrouwen, zorgt u dat elektronisch afval duurzaam wordt hergebruikt. Bovendien creëert u werkgelegenheid, want computers klaarmaken voor een tweede leven is vrij arbeidsintensief.
Goed om weten: wij kopen geen materiaal van particulieren.

Lees meer

Puc: een korte geschiedenis

PUC werd opgestart in 1998. Pro used Computers concentreerde zich toen vooral op de handel van tweedehandsapparatuur naar buitenlandse bedrijven. In 2000 werd het bedrijf een bvba met drie vennoten. Begin januari 2001 openden we een eerste winkel in een voormalig tankstation in Zurenborg, Antwerpen. Sindsdien focust PUC zich meer op de Belgische markt van de small office en home office (SOHO), en op scholen en non-profit organisaties.

PUC liet van bij de start regelmatig van zich horen met opmerkelijke campagnes in de regio Antwerpen. Zo kwam het op de proppen met het Belgisch kampioenschap PC-werpen. Dat project lag mee aan de basis van het ontstaan van het Guerillaland festival. Antwerpen smeet er natuurlijk in de eerste plaats mee als onfeilbare therapie tegen de frustratie om al die gecrashte pc’s, nukkige internetverbindingen en moedwillige software. Tegelijk maakte PUC echter een moraliserende knipoog naar onze wegwerpmaatschappij.

Dankzij ons engagement, onze laagdrempeligheid en lage prijs, groeide PUC in een mum van tijd uit tot een succesvol, gerespecteerd en geliefd bedrijf. Het resultaat: meer dan 10.000 klanten.

Sinds 2006 huist PUC in de Uitbreidingsstraat 390 in Berchem (Antwerpen).

Bekijk onze missie en visieVraag gratis een offerte aan